torstai 19. maaliskuuta 2015

Kumpi tulee?

Alkaa olla jo tosi jännät paikat ja mieli pyörii varsan tulossa. Tänään, aivan extemporee päätin kokeilla mitä vanhan kansan keinot sanovat tulevan varsan sukupuolesta. Otin siis pitkän jouhen Murun hännästä ja pujotin vihkisormukseni siihen. Sitten ei muuta kuin roikuttamaan ristiselän päällä. Uskomusten mukaan selän suuntaisesti suoraan heijaamaan alkava sormus tietää ori varsaa ja pyörimään ryhtyvä tammaa. Teinpä kuvaussyistä jopa kahteen kertaa peräkkäin ja vahvistuihan "tutkimustulos" samalla.

Olen tehnyt saman sormustestin myös lapsieni kohdalla ja muistelisin ennustuksen jopa osuneen kohdalleen.

Toissa päivänä muuten tilasin vihdoin valvontakameran. Se on Opticamin PTZ -kamera, HD -laatua. Tällainen

Aiemmin viikolla olin kollegani Hannun avustuksella löytänyt nettiratkaisun talliin (sähköverkkomme kautra siirretään talon netti talliin). Kamera on kuvakulmaa kääntävä ja zoomattava eli varsotuskarsinan saaminen hyvin kuvaan pitäisi olla helpompaa kuin perinteisen valvontakameran kanssa jonka kuvakulma on 65-70 astetta. Vastahan olen pari kuukautta tämän kanssa myöhässä kun tarkoitus oli hommata laitteet tammikuussa...

Nyt kun saadaan vielä laite kotiin, asennettua ja toimimaan verkkkomme yli niin hyvä! Eipä se yövalvomista poista, mutta saavat hevoset ainakin rauhassa nukkua kun ei tarvitse rampata tallissa.

Ai se tutkimustulos? Orivarsa.

3 kommenttia:

  1. Voi jehna kun jännitän nyt teidänkin puolesta! Ihan huippuihanaa tämä kevät, kun vielä oman varsan lisäksi pääsee aika monen muun varsomisodotteluja seuraamaan :) Paljon onnea teille varsomiseen! Kumpaa sukupuolta muuten itse toivoisit eniten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Heidi 😊 niin jännää on ettei meinaa nahoissaan pysyä! Toivottavasti kaikki menee niin kuin pitää ja osataan tarvittaessa olla avuksi! Kliseinen - toivotaan että se on terve, on tietenkin pääasia, mutta mulle tamma olisi kenties henkkoht mieluisampi, saataisiin Koivulaan kenties jatkumoa. Toki urheiluhevosta haettaessa oriissa saattaisi olla se suorituskykyisyys siinä suhteessa parempi. Pidemmässä juoksussa oriin kanssa (jos se sinä pidettäisiin) olisi kenties pienessä tallissa enemmän haasteita tammojen joukossa. Kumpaa itse toivoisit 😊?

      Poista
    2. Vaikka tykkään oreista ja olen enemmän ori-ihminen, niin nyt tästä jälkeläisestä toivotaan tammaa emän suvun jatkajaksi :) Mutta kuten sanoit, kunhan nyt tulee terve varsa ylipäätään, niin se riittää!

      Poista